Máme pro Vás EXTRA SLEVU -10 % na všechny knižní tituly! Zadejte do košíku kód: PRESS10 (platí do 16. 6. 2024)
  • Skladem
  • Produkt jiného vydavatele

Ultrazpracovaní lidé

Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím?

  • Skladem
  • Produkt jiného vydavatele
Kdy knihy expedujeme?
422 Kč 469 Kč
i
-
+
>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“
— Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu <<

O knize

Víte, čím krmíte sebe a své děti?

Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.

Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.

V knize se mimo jiné dozvíte

- Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.
- Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.
- Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.
- Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.
- Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.

Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.

O autorovi

Chris van Tulleken (* 1978) je britský lékař, vědec a popularizátor medicíny. Lékařský titul a doktorát získal na Oxfordské univerzitě, působí na University College London a moderuje oceňované pořady o zdraví a medicíně na BBC. S manželkou a dvěma dcerami žije v Londýně.

Mohlo by se Vám líbit:

Přežít
Přežít
Peter Attia
390 Kč599 Kč
Geniální potraviny
Geniální potraviny
Paul Grewal, Max Lugavere
320 Kč489 Kč
Seřiďte se
Seřiďte se
Dr. Suhas Kshirsagar
358 Kč398 Kč
Kód života
Kód života
Robert Plomin
341 Kč379 Kč
Parametr Hodnota
Autor Chris van Tulleken
Překlad Aleš Drobek
Rozměry 143 x 215 mm
Datum vydání 2024
Počet stran 408
Typ vazby brožovaná
Přílohy -
Barva černobílá
ISBN tištěné knihy 978-80-7555-216-7
EAN 9788075552167
Katalogové číslo ZME1263
Vydavatel Jan Melvil Publishing
>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“
— Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu <<

O knize

Víte, čím krmíte sebe a své děti?

Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.

Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.

V knize se mimo jiné dozvíte

- Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.
- Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.
- Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.
- Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.
- Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.

Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.

O autorovi

Chris van Tulleken (* 1978) je britský lékař, vědec a popularizátor medicíny. Lékařský titul a doktorát získal na Oxfordské univerzitě, působí na University College London a moderuje oceňované pořady o zdraví a medicíně na BBC. S manželkou a dvěma dcerami žije v Londýně.

Úspěšně jste si rezervovali produkt:


Otevíráte stránku v nepodporovaném prohlížeči!

Prosím otevřete si jej v GOOGLE CHROME.