Parametr
|
Hodnota
|
Autor
|
Chris van Tulleken
|
Překlad
|
Aleš Drobek
|
Rozměry
|
143 x 215 mm
|
Datum vydání
|
2024
|
Počet stran
|
408
|
Typ vazby
|
brožovaná
|
Přílohy
|
-
|
Barva
|
černobílá
|
ISBN tištěné knihy
|
978-80-7555-216-7
|
EAN |
9788075552167 |
Katalogové číslo |
ZME1263 |
Vydavatel |
Jan Melvil Publishing |
>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“
— Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu <<
O knize
Víte, čím krmíte sebe a své děti?
Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.
Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.
V knize se mimo jiné dozvíte
- Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.
- Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.
- Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.
- Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.
- Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.
Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.
O autorovi
Chris van Tulleken (* 1978) je britský lékař, vědec a popularizátor medicíny. Lékařský titul a doktorát získal na Oxfordské univerzitě, působí na University College London a moderuje oceňované pořady o zdraví a medicíně na BBC. S manželkou a dvěma dcerami žije v Londýně.